top of page

עזרה בדרך

הספר הזה רוצה לצאת לאור - ואתם יכולים לעזור

94%

  358 תומכים

45,030  מתוך 48,000

עזרה בדרך הוא מדריך לעזרה ראשונה נפשית, המיועד לתמוך במי שחווה משבר נפשי ובאנשים סביבו שרוצים לדעת כיצד לעזור

העזרה היקרה ביותר לאדם המתמודד עם משבר נמצאת בקרב האנשים הקרובים אליו, בביתו, בקהילה שלו ובשגרת יומו.

ארבע-עשרה מטפלות ומטפלים שונים הצטרפו למאמץ לכתוב את הספר הזה, כאשר כל אחד תורם את זווית הראייה הייחודית שלו ואת הניסיון שהוא צבר בליווי אנשים במשבר. 

בכל פרק נתמקד בחוויה נפשית מסוימת שרבים מתמודדים עימה. אנשי המקצוע המומחים בתמיכה למצב הייחודי ייתנו מידע ויציעו דרכים אפשריות לתמיכה במרחב האישי, הביתי והקהילתי, מתוך ניסיונם המקצועי והאישי.

*לפירוט על הכותבים והנושאים שיופיעו בספר - מוזמנים לגלול עד למטה.

 

אנו רוצים שהספר הזה יגיע לכמה שיותר בתים בישראל, שבהם מתמודדים כבר עכשיו עם משברים נפשיים בעוצמות שונות. המלחמה יצרה אתגרים נפשיים לאינספור בני אנוש ואף החריפה את מצבם של מתמודדי נפש רבים. התמיכה הנכונה בתקופה קשה זו יכולה לשנות את גורלו של מי שמתמודד עם קושי וזקוק לעזרה. אם נדע מעט יותר על הדרכים לעזור, לעצמנו ולאחרים סביבנו, נוכל להתפתח מתוך המשברים שלנו ולהפוך אותם להזדמנות לצמיחה.

אתם מוזמנים לרכוש את הספר לעצמכם, לרכוש עותקים לחלוקה לאחרים ואף לתרום עותקים ושיחות הדרכה למי שזקוק לכך בימים אלו.

ספרים
תשורות לבחירה

תשורות לבחירה

ד"ר יאיר צבעוני כותב בהקדמה על כך שהמצבים הנפשיים הם ייחודים לבני אדם, לא מספיק לבחון אותם במבט ביולוגי, ונדרש מענה מותאם לאדם כדי להתמודד אתם. הוא מדגיש את הצורך בליווי אנושי וקהילתי בהתמודדות עם משברים נפשיים.

 

ד"ר רננה שטנגר אלרן כותבת על ידע מניסיון, על הפעולות  והעוגנים הפנימיים שכל אחד צריך למצוא לעצמו בכדי להרגיש יותר טוב ועל לקיחת אחריות אישית על התהליך שלנו.

 

ד"ר משה פרחי כותב על התמודדות עם טראומה חיצונית, כלומר אירוע מסכן חיים, ומציע את מודל מעש"ה לעזרה ראשונה נפשית מיד לאחר אירוע טראומתי.

 

ג’ודיתה בן דוד כותבת עוד על התגובה לטראומה, ומה ניתן לעשות לאחר סיום האירוע, כאשר הטראומה עדיין מטלטלת את המערכת הגופנית והנפשית.

 

זיו טל כותב על חרדה, על החלק הגופני והמחשבתי שלה, ועל כלים אפשריים להתמודדות איתה.

 

ליון גאי מאיר כותבת על איך להגיב אחרי תקיפה מינית, או בעצם אחרי שהתקיפה מתגלה לבני המשפחה והסביבה.

 

ד"ר שירי דניאלס כותבת על איך סייע לאדם במשבר אובדני, כיצד להקשיב, מה לומר וממה להימנע.

 

ד"ר אור הראבן כותב על מצבים של ניתוק, הסתגרות ובידוד חברתי קיצוני, תוך תיאור התופעה והשלכותיה וכן כיווני פעולה אפשריים עבור בני משפחה ומקורבים המבקשים לסייע.

 

אלון קפלן כותב על עבודה עם התמכרויות, או עם המכורים, על כך שכולנו על רצף ההתמכרות ועל גישה נוקשה מצד אחד ומאוד רכה באותה נשימה.

 

איתי אהרון זיו כותב על משבר תודעתי (פסיכוזה), איך אפשר לעבוד עם התוכן שעולה במשבר מצד אחד ומצד שני להחזיר את האדם לשדה הרגשי ומשם לנצל את המשבר להתפתחות.

 

לילה חפר כותבת על איך הרשת סביב האדם במשבר יכולה לתמוך בו ואיך להסתכל על המשבר כמשהו ששייך לרשת כולה ולא רק לאדם במרכז. הפרק מדבר את המהות של דיאלוג פתוח.

 

ניר תדמור כותב על משברים כתוצאה משימוש בחומרים משני תודעה, איך לעבוד ברגעים הכי אקוטיים ואיך להחזיר לאט למסלול הטיפול/שיקום.

 

פרופ’ פסח ליכטנברג כותב על אוזלת היד של הטיפול התרופתי ומתי לדעתו כן עדיין כדאי להשתמש בו.

 

ד"ר עומרי אברמוביץ כותב על היום שאחרי המשבר, מהו שיקום להלכה ולמעשה.

פירוט
bottom of page